O bunică din Călărași a decedat imediat după ce nepoțica ei a murit din cauza unei toxinfecții alimentare

marți, 30 aprilie 2024, 20:27
2 MIN
 O bunică din Călărași a decedat imediat după ce nepoțica ei a murit din cauza unei toxinfecții alimentare

Mare durere pentru o familie din Călărași. O fetiță de patru ani și bunica ei, au murit, după ce spun apropiații, au mâncat pește congelat făcut la grătar.

Bunicul este și el la spital, cu simptome digestive, iar responsabilii au început o anchetă.

Magazinul din care a fost cumpărat peștele a fost închis pentru 30 de zile, iar proprietarul, amendat cu 20.000 de lei.

După masa de Florii, fetița în vârstă de 4 ani s-a simțit rău toată noaptea. Când a sosit ambulanța, era inconștientă.

Manager SAJ Călărași: „Au recurs la protocolul de resuscitare. A fost chemat la întâmpinare medic de la Călărași și a fost preluat și au mers cu manevre în curs până la spitalul Călărași”.

Medicii de la urgență au continuat manevrele, încercând să o salveze.

Viorica Gheorghiță, Medic șef UPU SJU Călărași: „Noi am încercat disperați să readucem la viață, din păcate a fost mult prea târziu pentru acest copilaș. Era un copil sănătos aparent. A durat peste 2 ore. A fost o resuscitare care a fost dusă la limită. Nu a reacționat pe perioada resuscitării”.

La câteva ore distanță, ambulanța a fost din nou solicitată, de această dată pentru bunicii fetiței, care au fost aduși la spitalul din Oltenița. Starea femeii în vârstă de 60 de ani, care avea și probleme cardiace, s-a agravat. Inima ei a cedat când a aflat că nepoata a murit.

Postivan, șeful secției ATI Spitalul Oltenița: „Au venit somnolenți, femeia mai grav, a intrat în stop, a revenit de câteva ori, dar după o oră și jumătate a decedat”.

10 persoane, 4 copii și 6 adulți, au participat la masa de Florii, unde au mâncat pește, dar și ceafă de porc, mici, cârnați și gogoși. Oamenii cred că de vină pentru toxiinfecția alimentară care ar fi de la peștele – macrou congelat cumpărat de la magazinul din sat.

Medicii spun că peștele poate fi periculos, mai ales dacă nu e pregătit corespunzător.

Mai mult, pe stirileprotv

FOTO: observatornews.ro

Comentarii